Selectia si depozitarea cuisoarelor
Cuisoarele sunt disponibile in comert pe tot parcursul anului. Cuisoarele de calitate se recunosc dupa o aroma dulce pe care o elibereaza atunci cand sunt strivite, aroma datorata uleiurile volatile continute. Este de preferat sa cumparati cuisoare intregi in locul pulberii de cuisoare, deoarece aceasta se degradeaza usor si isi pot pierde din proprietati.
Cuisoarele intregi pot fi depozitate timp de mai multeluni in locuri racoroase, la intuneric, in recipiente bine inchise. Atunci cand aveti nevoie de pulbere de cuisoare o puteti prepara cu ajutorul unei rasnite. Pulberea de cuisoare macinate se depoziteaza in frigider, in recipiente etanse si trebuie utilizata cat mai repede posibil, deoarece isi pierde propietatile si savoarea repede.
O modalitate de a selecta cuisoarele de buna calitate este sa le puneti intr-un vas cu apa. Cele de buna calitate vor pluti in pozitie verticala. Cele care sunt vechi se vor lasa la fund sau vor pluti in pozitie orizontala.