• Bioflavonoidele |
 |
Bioflavonoidele
Bioflavonoidele, denumite si vitamina P, au proprietati asemanatoare vitaminelor, sunt antioxidante puternice, care reduc riscurile pentru multe afectiuni. Le regasim in mari cantitati in legume, in timp ce la flori sau fructe sunt responsabile de reflectarea unei culori |
|
• Alimente alcaline |
 |
Alimente alcaline
Legume alcaline: broccoli, telina, castravete, vinete, conopida, ceapa, spanac, rosii;
Fructe alcaline: mere, caise, avocado, banane, struguri, citrice, piersici, pere; Fructe acidifiante: coacaze, prune, fructe glasate;
Cereale acidifiante: ovaz, paine, faina alba, pas |
|
• Curatarea si purificarea rinichilor |
 |
Curatarea si purificarea rinichilor
Se iau 6 crengute de mure de 50-60 cm fiecare. Se taie marunt ca ceapa si se pun la fiert intr-o cratita de 6 l plina cu apa de izvor sau filtrata. Se fierbe 2-3 ore fara capac, la foc incet, pana cand ramane jumatate (3 l). In doua zile se bea toata cantit |
|
• Importantele beneficii ale alimentatiei bazate pe cruditati |
 |
Importantele beneficii ale alimentatiei bazate pe cruditati
O alimentatie bazata pe cruditati declanseaza inca de la inceput ample fenomene benefice in fiinta umana. Astfel, metabolismul reincepe sa functioneze intr-un mod optim ceea ce va conduce la urmatoarele procese importante:
1) Elimin |
|
• Caracteristicile unei alimentatii corecte |
 |
Caracteristicile unei alimentatii corecte
O alimentatie corecta si sanatoasa, trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
1) Alimentatia trebuie sa fie hranitoare si vitalizanta pentru intreg organismul. Prin urmare, hrana noastra trebuie sa contina intregul complex de substante (minerale |
|
• Argumente pentru o hrana vie |
 |
Argumente pentru o hrana vie
Dr. W. Kollath preciza ca toate alimentele ce trec prin diferite stadii de prelucrare, cum ar fi: incalzirea, conservarea, prepararea cu ajutorul proceselor tehnologice, adaugarea de substante nenaturale, alimente obtinute prin procese de sinteza chimica, ajung |
|
• Purificarea sangelui |
 |
Purificarea sangelui
Avem nevoie de 100 g rostopasca si 300 g miere. Se pune rostopasca intr-o cratita smaltuita, se toarna peste ea 1 l de apa clocotita si se lasa la macerat 12 ore. Lichidul obtinut se strecoara, se dizolva mierea in el, iar siropul rezultat se pune intr-o sticla in frigid |
|
• Alimente pe baza de pepene |
 |
Alimente pe baza de pepene
Pepene verde si banane
1 pepene verde
6 - 8 banane inmuiate de doua ori in apa fierbinte timp de 1 minut si uscate inainte de decojire pentru a indeparta substanta cu care au fost stropite
Decojiti pepenele astfel incat doar partea zemoasa rosie e |
|
• Obezitatea |
 |
Obezitatea
Obezitatea este o tulburare de nutritie caracterizata prin sporirea anormala a greutatii corporale. Se poate considera considera obezitate depasirea cu peste 15% a greutatii ideale, reprezentata prin exprimarea in kilograme a numarului de centimetri care depasesc 1 metru in |
|
• Despre bautul apei |
 |
Despre bautul apei
Daca avem banuieli in ceea ce priveste calitatea apei potabile, sau daca ea are un gust neplacut, este bine sa o expunem la lumina sau, cel mai bine, la soare dupa ce in prealabil am adaugat in ea o lingurita de pudra de argila ori o lingura de suc de lamaie. Cateva ore mai |
|