Cancerul gastric, cel mai frecvent, produce dureri ale stomacului. Se deosebeste de ulcer deoarece nu este sincron cu alimentatia, ci are un caracter neregulat si progresiv. Apare cu: scaderea greutatii, pierderea poftei de mancare (in special pentru carne), greturi si varsaturi cu aspect de drojdie de cafea, scaun negru, dureri. Factorii care favorizeaza aparitia cancerului gastric sunt: alimentatia, tutunul si alcoolul, la care se adauga stresul, un element esential in toate tipurile de cancer. Aproape 77% dintre bolnavii de cancer gastric au consumat carne grasa prajita. Trebuie atentie in alimentatie deoarece abuzul de grasimi prajite concomitent cu lipsa produselor lactate intaresc impreuna factorii favorizand ai cancerului. Grasimile prajite provoaca tulburari secretiei gastrice (cu actiune cancerigena), iar lipsa de colina din lapte cu actiune protectoare asupra mucoasei stomacului, accentueaza aceasta. Se mai adauga si alti factori favorizanti cum ar fi modul irational de pregatire a alimentelor, mese neregulate, stres, dentitie proasta etc. in plus, 92% din bolnavii de cancer gastric sunt vechi fumatori, iar 42% alcoolici.
• Macerat de vasc, de stejar la barbat si de mar la femeie, 1 cana/zi, in 3-4 reprize (V.O. Pascanu).
• Se indica, in caz de crize dureroase, comprese cu aburi de coada-calului aplicate pe stomac (noaptea) si comprese cu bitter suedez (ziua); comprese cu decoct de scuturatura de fan (2 h).
• In caz de cancer fara metastaza, se bea ceai de pelin si sanziene.
• Infuzie din amestec in parti egale de: coada-soricelului, sunatoare, turita-mare si coada-calului (2-3 linguri/1 1 apa). De asemenea, este eficient maceratul de obligeana. Un alt amestec (in parti egale) din plantele: galbenele, sunatoare, obligeana, tataneasa, salvie, napraznic, trifoi rosu. Se poate lua cate o lingurita pulbere cu minimum 30 min. inainte de masa, de 3-4 ori/zi, tinuta sublingual cateva minute, apoi se inghite cu putina apa.
• Sa se faca tratament cu produse apicole: miere, propolis, apilarnil, laptisor de matca, polen etc.
• Se bea 1 1/2 1 ceai din: galbenele + urzica (indicat, proaspete, in cantitati egale). Ceaiul se bea incet, pe parcursul zilei; ceai de pelin sau tintaura (infuzie 3 min.). Daca sunt "nervi la stomac", Rudolf Breuss recomanda sa se bea ceai de odolean fiert 3 min. si amestecat cu pelin.
• In cancerul gastric incipient ajuta sucul proaspat de macrisul-iepurelui, 3-5 picaturi in ceai.
• Suc de urzica, papadie, coada-soricelului si patlagina - se ia o data pe ora cate o inghititura.
• Se recomanda consumul de suc de frunze de varza.
• In caz de tumori abdominale, sa se bea zer.
• Produsul „Biovital" cu extract de orz verde.
Sursa: http://www.boli-medicina.com
>> citeste mai mult
|
|
Te-ar mai putea interesa :
• Chimioterapia adjuvanta in cancerul gastric |
|
Evaluarea eficacitatii chimioterapiei adjuvante in cancerul gastric si impactul acesteia asupra supravietuirii la pacientii cu carcinoame gastrice local avansate reprezinta un obiectiv al cercetarilor actuale.
Autorii studiului si-au prospus sa investigheze o serie de 30 de pacienti c |
|
• Screeningul cancerului gastric |
|
Generalitati
Ce este screeningul?
Screeningul pentru cancer reprezinta examinarea (sau testarea) persoanelor in vederea descoperirii precoce (timpurie) a semnelor de cancer, chiar daca nu sunt prezente semne de boala. Medicii specialisti au studiat diferitele tipuri de cancer in popu |
|
• Profilaxia cancerului gastric |
|
Generalitati
Specialistii nu pot sa explice de ce unele persoane dezvolta cancer iar alte persoane nu devolta acest tip de patologie. Cu toate acestea, studiile au evidentiat existenta unor factori predispozanti, individuali sau de mediu, care cresc riscul de aparitie a cancerului. Exista f |
|
• Cancerul gastric |
|
Generalitati
Stomaculeste un organ in forma de litera "J" situat in abdomenul superior, rezervor pentru alimentele ingerate si implicat in digestia principiilor alimentare (vitamine, minerale, carbohidrati, proteine, lipide).
Peretele sau este alcatuit din trei straturi |
|
|