Probiotice si prebiotice
Medicii din ziua de astazi subestimeaza puterea ciupercilor, iar cu frecventele antibioterapii faciliteaza si mai mult inmultirea acestora, fenomen ce in general nu este urmat de regenerarea florei intestinale. Pe langa toate acestea se mai adauga si faptul ca, si daca nu apelam frecvent la ajutorul medicilor, o mare cantitate de antibiotice poate ajunge in organismul nostru prin intermediul consumului de carne.
Animalele nu sunt doar ferite de infectii in acest fel, ci li se stimuleaza si dezvoltarea, fiind vorba de substante ce potenteaza randamentul. O alta consecinta a folosirii exagerate a antibioticelor consta in faptul ca microorganismele devin rezistente la antibioticele prezente in carne, caracteristica ce se poate transfera si altor bacterii, rezultand niste tulpini deosebit de rezistente.
Dupa fiecare tratament cu antibiotice ar fi necesara restaurarea florei intestinale cu probiotice si prebiotice. Spirulina, ca si prebiotic eficient, este deosebit de utila in restabilirea echilibrului florei intestinale. In plus, efectul sa puternic alcalinizant poate preveni sau incetini raspandirea ciupercilor. Prin consolidarea imunitatii si aprovizionarea organismului cu elemente vitale este cea mai potrivita metoda in combaterea micozelor.
Chlorella faciliteaza eliminarea din organism a chimicalelor si a resturilor medicamentoase daunatoare florei intestinale si sub acest aspect poate completa si amplifica efectul Spirulinei.